Ας μιλήσουμε για το jamon

15272351_332833437097972_7682873281003035250_o

Το jamon ( ham ) είναι χοιρινό που έχει διατηρηθεί μέσα από το αλάτισμα, το κάπνισμα ή υγρό ωρίμανσης. Παραδοσιακά γίνεται μόνο από το πίσω πόδι των χοίρων και αναφέρεται με την συγκεκριμένη περικοπή του χοιρινού κρέατος.

Τα χοιρομέρια αφήνονται αλατισμένα 2 εβδομάδες για να αρχίσει η ξήρανση, μετά ξεπλένονται και αφήνονται να στεγνώσουν τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Η διαδικασία ωρίμανσης στην συνέχεια, λαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα μήνες,
κάποιοι παραγωγοί τα αφήνουν έως και 48 μήνες.

Hams & Clams

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνεται τα νέα μας στο email σας!